Om os

Hvordan det hele startede


sifVi hedder Birthe og Ole Nielsen, og bor tæt på Givskud i en lille landsby, som hedder Riis. Her har vi et deltidslandbrug, og som pensionister, er der nu tid til at arbejde intensivt med hunde. Interessen for netop denne race stammer fra Ole, der i sin ungdom var på jagt sammen med en nabo, der havde sin labrador med. Oles interesse blev vakt, da han så, hvordan den arbejdede. Sådan en måtte han også have.

Uden at vide ret meget købte han den dyreste, der var til salg i Jyllands-Posten. Det var hunden Sif, som var født i 1972. Den blev hans lykke. Han startede med brugsprøvetræning og senere markprøvetræning, hvilket gik så godt, at han kørte land og rige rundt for at deltage i markprøver. Herved fik han mange gode venner.
Nogle af vennerne havde kontakter til Barritskov ved Juelsminde, Holckenhavn ved Nyborg og andre godser, hvor de hjalp som opsamlere på de store jagter. Sif endte som den anden bedste på eliteprøven, som dengang blev afviklet på Valdemars Slot. Ole og Sif fik 13 gode år sammen.

Siden da har vi haft labradorhunde, en eller flere af gangen. De har alle været af den gode gamle type, som både kan gå på udstilling og til markprøver. De har alle boet sammen med os som ”familiemedlemmer”. Vi har også haft hvalpe, sidst i 1986. På grund af manglende tid, har vi ikke avlet på hundene i en del år. Lysten har dog været der hele tiden.

Comments are closed.